Ten years at Westeros

Ten years

30. mai 2012 ble stamnavnet NO*WesterosCat godkjent i FIFe. Vi har tiårsjubileum!

Ti år høres lenge ut, men årene med Maine Coon har gått fort. Det har vært store gleder og mange lærerike erfaringer, men også noen tunge stunder. Vår første Maine Coon kom til familien i desember 2011, og ikke mange måneder etter skaffet vi nummer to. Den første utstillingen som utstiller og ikke bare besøkende var NORAK i mars 2012.

Det tok over tre år før vårt første kull ble født, for det å finne de rette avlskatter og kombinasjoner for paringer var krevende, mer enn vi var forberedt på. Gleden med fantastiske kattunger var verdt å vente på, og det har blitt hele 15 kull født hos oss til nå. Forhåpentligvis kommer det et par til i løpet av det neste året.

Totalt har vi importert 7 katter ment for avl, og disse har dannet grunnlaget for avlsprogrammet vårt. Fire av kullene har hatt far fra et annet oppdrett, som lån. For tiden har vi tre fertile hunnkatter, tre ungjenter under evaluering, en aktiv fertil hannkatt hjemme, en hannkatt hos fôrvert, og tre hanner til hjemme som er midlertidig kastrerte. Våre eldste katter er kastrater og tilhører familien.

Kattungestatistikk

Totalt er det født 15 kull hos oss hittil. Antall levende kattunger totalt er 59. Det gir gjennomsnittlig kullstørrelse på ca 4 kattunger, som er det vanlige i rasen, men vi har hatt to kull på 8, ett på 7 og to enebarn, så variasjonen er stor. Av de 59 er det dessverre to av kattene som ikke er mer, og så hadde vi også lille rare Leaf, egentlig nr 60, som bare ble 5 uker gammel – men ikke er glemt. Kjønnsfordelingen på kattungene her er ikke jevn, vi har et jenteoverskudd på 35 jenter mot 24 gutter.

Fargefordeling

Av kattungene født her er hele 44 av 59 med hvitt, 26 av de 59 er brunmønstrede, mens bare 2 av de 59 er solide! Den typiske Westeros-kattungen er altså en brunmønstret med hvitt.

Utstilling

Totalt har vi deltatt på 33 utstillingshelger i regi av NRR og Sverak, med tilsammen hele 127 bedømmelser på kattene våre. Og flere kommer, nå når showene er i gang igjen etter covid.

Alle katter vi har avlet på har – med ett unntak – først vært stilt ut i FIFe og oppnådd Excellent i bedømmingen, altså minimum 88 poeng. Unntaket er vår aktive avlshann Wyatt som kom til Norge under pandemien, og som det nå som stresset fertil hann uten showerfaring ikke er aktuelt å stille ut.

Videre

Vi jobber fremdeles med å følge og få til mye bra etter planene i avlsprogrammet vårt. Vi har små kattunger nå som vil bli ledige, og planer om to kull til utover høst/vinter. Månedene framover byr også på et par utstillinger.

God sommer!

Comments are closed.