Back to Show Business!

There’s no business like cat show business?

For the first time in over two and a half years (!) we have been able to go to a show. Optimistically 4 cats were entered, both days. Billingebygden Kattklubb has a 6 judges/240 cats show in Swegonhallen in the small village of Kvänum, some miles east of Trollhättan, Sweden.

The WesterosCat breeding project is not aimed at creating cats who become Best in Show, but we want our cats to follow the standard, and getting certificates and titles is a sign we do the right thing, working with rarer lines. Results below!

Etter toogethalvtårs utstillingspause pga covid, så er vi tilbake!

Det viser seg at vi kan være ganske optimistiske, så 4 katter ble påmeldt, begge dager. BIK har en utstilling i Swegonhallen i lille Kvänum, med 6 dommere/240 katter. Da påmeldingen åpnet ble skjema fylt ut umiddelbart, for etter to år med avlyste show ante det oss at dette ble fullt fort – og det gjorde det på 2-3 dager. Heldigvis kom vi med! Siden BIK tillater “Tidlig hemgång” der katter som ikke er Nominert til Best in Show kan forlate utstillingen i pausen, valgte vi bort overnatting med alt av ekstra utstyr som må pakkes og bæres – og kjøreturen var på rundt 2,5 timer avhengig av trafikk. De påmeldte inkluderte både fertil hannkatt og hunnkatter, og det var greit å slippe logistikken med å holde dem adskilt på hotellet. Litt slitsomt, men overkommelig.

Av de 8 bedømmelsene totalt så var det ingen jeg var direkte uenig med: kritikken peker på hva vi skal jobbe med – og generelt var alle bedømmelsene veldig positive :)

Lova og Meraxes

Drogon som er utstillingschampion CH fra før ble meldt på i klasse 7. Han har fått fine bedømmelser der før (og en dårlig en av en sur dommer), men har tapt cert. til andre konkurrenter. I helgen fikk han fine bedømmelser og tok CACIB (certificate) begge dager. Nå er han stengt fra utstillinger i Sverige inntil han tar det siste CACIB i Norge, eller et annet land og oppnår neste tittel.

Gersimi som hadde to CAC fra helt tilbake til 2019 (!) manglet det tredje for å ta sin første tittel. Hun er en F4-katt med novise/ny foundation i 4. generasjon, men har bra type og er en stor, kraftig dame, og dommerne likte henne begge dager, så hun ble Champion lørdag, og tok sitt første CACIB i neste klasse søndagen. Da syntes hun det holdt, og trakk seg tilbake og lå under teltet i buret resten av dagen – og er ikke med på noen bilder. Gjett om hun var glad for å komme hjem etterpå.

For to ungjenter var dette aller første utstillingserfaring. Lille lekne Meraxes stilte i juniorklasse og fikk fine bedømmelser, og ble EX2 etter en svært flott konkurrent som fortjent ble EX1 begge dager.

Lova (Laena) fikk masse skryt, og tok CAC begge dager, på søndag foran en konkurrent.

Jeg er sliten, men generelt er vi veldig fornøyd med helgens resultater! Det blir nok flere utstillinger framover. Yes, we are back in the show business!

Results: Saturday – Sunday

  • Drogon:  CACIB  –  CACIB
  • Gersimi: CAC/Champion  –  CACIB
  • Laena:  CAC  –  CAC
  • Meraxes: EX2  –  EX2

Mer om utstilling og regler

Drogon med helgens rosetter

 

Comments are closed.