Omplassering og fôrhjem

I et oppdrett må man tenke på antall katter og hvem som fungerer sammen i gruppe. Derfor ser vi av og til etter nye hjem for kattene, der de kan få det mye bedre enn her hos oss.  Nye hjem være i Østfold, Akershus eller Oslo, slik at kattene kan følges opp av oss videre.

Omplassering av voksne katter

Les mer om omplassering og hva som kreves

Tøffe Fleming på 3,5 år leter etter sitt perfekte hjem. Han er en ganske dominerende og bestemt hannkatt selv om han nå er kastrert, og trenger et hjem der dere har en del erfaring med katter, og det ikke er småbarn. Han bør få være eneste katt i hjemmet. Fleming er litt liten for rasen (ca 5,5 kg), men en kraftig og sterk katt likevel, og han har flere kull etter seg i vårt oppdrett. I det nye hjemmet må han ha trygge gode utemuligheter, slik at han kan få følge sine instinkter og få masse frihet, etter noen år i avl her hos oss. Han er også kosete og selskapssyk, så det kan være ideelt med et hjem der dere er mye hjemme. Oppdatert: Fleming har nå flyttetLes mer om Fleming på hans side.

En annen katt som vurderes omplassert er vår store vakre jente Betzy. Hun fyller 3 år 10. april og har en idealvekt på ca 6,5 kg. Hun er mor til et kull, og er nå kastrert. Betzy vil ha godt av å bo i et hjem uten barn, med trygge utemuligheter, og hun trives antagelig best med en kattevenn sammen med seg. Betzy kan være bestemt og litt bråkjekk, liker ikke bli holdt fast, men er likevel kosete og maler kjempehøyt, og vil gjerne ligge ved siden av deg i sofaen og bli kost og klappet. Hun har likt å være ute i luftegården, og det vil være mest ideelt med et hjem der hun kan få være litt utekatt i trygge og landlige omgivelser. Hun vil ha godt av å være mye i aktivitet også for å holde vekten, for hun legger lett på seg. Hun hopper gjerne opp på kjøkkenbenken og stjeler mat, og må passes på så hun ikke spiser for mye. Betzy går på diettfôr.

Fôrhjem til ungkatt som vurderes brukt i avl

Les mer om hva det vil si å være fôrhjem

Lille tøffe Izembaro fra I-kullet blir i oppdrettet under evaluering til videre avl. Det betyr at når han er rundt et år gammel så skal han gjennomgå flere undersøkelser og tester, for å se om han egner seg til avl og kan bli far til et par kull. Vi vurderer om han bør bo i fôrhjem, hvis vi finner den rette familien for han. Les mer om Izembaro og I-kullet.

Hvis dere synes dette høres ut som noe for dere: Ta kontakt på epost. Fortell om dere selv og hva dere kan tilby. Hvor og hvordan bor dere, hvem er familien, hva slags erfaring har dere med dyr – og alt annet som kan være relevant for å ha en omplasseringskatt eller være fôrvert.

Comments are closed.