Lovas lille prins

Lova’s Little Black Prince   18 July – 3 August 2023

Dette var Lovas andre forsøk på å bli mamma …

Lova hadde fått treffe Nate i mai, drektigheten utviklet seg helt normalt, og 17. juli var fødselen i gang. Dessverre kom en dødfødt gutt. Dagen etter, kvelden 18. juli, ble den lille sorte prinsen født, bitteliten 74 gram. De to andre i magen ble hentet ut med keisersnitt dagen etter; en dødfødt, og en vakker jente som dessverre ikke klarte seg første døgn.

Etter tøffe første dager begynte prinsen endelig gå opp i vekt dag 4, oppe i 120 gram, Lova hadde melk og alt så lovende ut! Dag 10 var han 150 gram, men så fikk mamma Lova betennelse i såret. To uker gammel hadde lilleprinsen klart øke til 170 gram, men Lova hadde mistet melken, og prinsen utviklet Flat-Chest syndrom, ikke den mest ekstreme varianten, men nok til at kombinasjonen av mammas manglende melk, problem med både pust og å få i seg mat, og nok aller mest mammas underliggende infeksjon som forårsaket alt – det ble for mye. Prinsen sovnet inn morgenen 3. august, 15 dager gammel …

Vi kommer aldri til å glemme deg, tapre prins!

Lova sørger over sin unge, og prøvde lenge få liv i han igjen. Hun blir behandlet for infeksjonene, og kommer til å bli helt bra. Det er likevel høyst usikkert om vi noen gang prøver få kull på henne igjen,  siden dette er andre gangen hun mister et kull, og nå også har gjennomgått et keisersnitt. Hun trenger  alle fall et langt og godt hvileår, så tar vi en endelig avgjørelse en gang etter det.

Comments are closed.