Kiera

NO*WesterosCat Kiera of Tyrosh

Kiera er blåskilpaddetabby med hvite poter, og har lovende profillinje og sterke kinnben. Hun ble beholdt med tanke på å evalueres for videre avl, men er dessverre noe redd av seg, så hun blir kastrert og skal få flytte til et roligere hjem uten fertile katter.

Hun trenger et rolig hjem hos voksne folk uten barn eller andre dyr. Problemet er at hun ikke trives her i vårt hjem med flere andre katter, og skyheten kommer kanskje delvis av stresset med å leve i gruppe med flere fertile innekatter. Hun er ellers snill og lar seg håndtere.

Kiera er en typete Maine Coon med vakkert rasetypisk hode, nydelige farger (blåskilpaddetabby med hvitt), men litt liten for rasen. Hun skal nå kastreres og fortjener få et hjem og et liv som passer bedre for henne. Som kastrert og med folk som har mer tid til henne spesielt vil hun antagelig bli roligere og mer harmonisk. Hun er fra et stort kull med syv søsken, og ingen andre er sky og redde, så jeg håper hun vil endre seg når hun kommer til et roligere sted.

Hun har dessverre uvanen med å gnage på tilgjengelige ledninger, så i starten må hun passes godt på og miljøet hennes sikres så godt det er mulig. Peppermynteolje eller sitrussaft bør smøres på alt av ledninger og ladere der hun oppholder seg, ev bruke ledningssamlere/-skjulere til å gjøre dem utilgjengelige. Hun har gnagd over minst tre HDMI-kabler og to lampettledninger her i huset.

Kiera 5,5 months old

Pedigree and background

About Kiera
Name NO*WesterosCat Kiera of Tyrosh
Birth Date 6 Oct 2019
Sire S*Acrobat’s Prince of Paradise  MCO n 22
Dam NO*WesterosCat Gersimi the Goddess  MCO g 02 21 64
Colour Blue torbie with white
Eye Colour Green
EMS code MCO g 09 22
Genotype coat colour AA dd GG mcmc spsp wsw Oo
Longhair gene (M3, M4) M3/M4
Blood group DNA N/b  –  blood type A, b carrier
Complete inbreeding 7,73 %
Clones 24,6 %
Top 5 55,1 %
Generations back to foundation 5
HCM1-A31P DNA N/N
PK-deficiency DNA N/N
SMA DNA N/N
HCM ultrasound scan
HD X-ray PawPeds Left: Normal, Right: Normal
HD X-ray OFA
Patella luxation PL
DNA screening MyCatDNA

Pedigree in the PawPeds database – lenke til stamtavle

Name

Kiera of Tyrosh in A Song of Ice and Fire was a Tyroshi noblewoman, married twice to Targaryen Princes. The name is a variant of the Irish name Ciara, a saint in the 7th century. The word ciar actually means black.

Gallery

 

Show Results and Plans

Kiera is under evaluation for breeding and will be shown occasionally to follow her development.

Date Club Place Class Judge Result Comments
2020 12

 

Comments are closed.