Maine Coon til omplassering

Voksne Maine Coon til omplassering

Med ujevne mellomrom har vi voksne Maine Coon til omplassering. Dette er katter som har vært i avl eller har vært tenkt brukt i avl, men som nå er kastrerte og ønsker seg en familie der de kan få mer oppmerksomhet og trives bedre enn i et oppdrett hvor det er flere katter.

Ta kontakt med oss på epost med informasjon om hvem dere er, hvor dere bor, boforhold, familiemedlemmer og erfaring med dyr, så finner vi ut om dere kan være et bra hjem for en voksen omplassering. Når vi finner det rette hjemmet, så tar vi en prøveperiode på minst 4 uker, for å se om katten og dere trives med hverandre før vi lar flyttingen være endelig.

Vi holder til på Torsnes utenfor Fredrikstad.

Når en tidligere avlskatt er fylt 5 år, så skal den HCM-scannes hos godkjent hjertespesialist, siden den har avkom i avl. Dette ordnes praktisk og dekkes økonomisk av oss i WesterosCats. Vi ønsker derfor først og fremst omplasseringhjem på østlandet eller nær godkjente hjertespesialister.

Les også her, hvor vi søker nye hjem til noen av kattene.

Vakre Betzy vurderes omplassert om vi finner det perfekte hjem for henne, i nærheten av oss. Les mer på hennes side her. Etter planen vil hennes kamerat William også omplasseres til høsten/vinteren 2019, og de to kan da gjerne flytte sammen.

Betzy 1 year 10 months old

Hvorfor omplassering?

Det er dessverre flere grunner til at man iblant må omplassere voksne katter. En viktig årsak er antall katter i et hjem. En annen er hver katts trivsel.

  • For mange katter i ett hjem gir forhøyet smitterisiko, både direkte og indirekte gjennom stress
  • Enkelte avlskatter vil endre atferd etter kastrering, og ikke klare tilpasse seg nytt liv i flokken
  • Noen katter trives best som enekatt eller sammen med én annen katt de liker
  • Enkelte katter planlagt brukt i avl kan likevel ikke brukes på grunn av f eks helseproblemer
  • Oppdrettere som ønsker jobbe for rasens utvikling videre velger avkom å avle på i neste generasjon, og kan ikke beholde alle kastratene selv på grunn av det totale antall katter i hjemmet
  • Noen katter vil blomstre opp og trives mye bedre med all oppmerksomheten i en familie, i stedet for alltid å ha konkurranse i et travelt katteri der det bor mange katter

Å overta en omplasseringskatt er litt annerledes enn å overta en kattunge på 12-17 uker. En voksen katt har utviklet personlighet, og man må bruke tid på å bli kjent med katten, og å la katten bli kjent med sin nye familie og sitt nye hjem.

Vi har nøye krav til omplasseringshjemmet, nettopp fordi katten har spesielle behov og oppdretter vet hva katten trenger. Noen katter egner seg i barnefamilier, andre ikke, noen fungerer fint sammen med hund og andre dyr mens det for andre vil forårsake stress. Noen av kattene skal ha trygge utemuligheter, mens andre kan passe som innekatt. For hver enkelt katt må mulige familier vurderes etter hva den aktuelle katten har behov for.

Vi tar normalt en kjøpesum for katten, for å sikre seriøse henvendelser, og for å dekke kastrering, vaksiner og kanskje noe utstyr som følger med katten.

 

Comments are closed.